Η Μαριλένα Γούναρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, με τίτλο «Αντιμετώπιση του Πόνου», στην Ιατρική Σχολή, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει ολοκληρώσει την …

 

Η Μαριλένα Γούναρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, με τίτλο «Αντιμετώπιση του Πόνου», στην Ιατρική Σχολή, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στην Υπαρξιακή Συστημική θεραπεία στο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο “Αντίστιξη” όπου και εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης .

Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, καθώς και στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του Κέντρου Παιδοψυχιατρικής Υγιεινής του ΕΦΚΑ.

Το αντικείμενο εργασίας της αφορά την ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, ζευγάρια, εφήβους και τις οικογένειές τους. Έχει ασχοληθεί με τη διάγνωση μαθησιακών και συναισθηματικών διαταραχών παιδιών και εφήβων. Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια ψυχικής υγείας και έχει αρθρογραφήσει σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.

Ως ψυχοθεραπεύτρια μετέχει στη διεργασία ανάδειξης του αυθεντικού προσώπου του θεραπευόμενου, δρώντας καταλυτικά στη δυνατότητά του για αναζήτηση προσωπικού νοήματος ζωής και απελευθερώνοντας την επιθυμία για τη βίωση και κατάκτηση μιας ζωής με ελευθερία.

Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη και ένα γιο.