kp epΗ ομαδική εποπτεία στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία, στο πιστοποιημένο από την European Family Therapy Association (EFTA) εκπαιδευτικό και θεραπευτικό Ινστιτούτο Αντίστιξη, αποτελεί την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής εργασίας των νέων ψυχοθεραπευτών.

Στα πλαίσια της εποπτείας γίνεται επεξεργασία των εμπλοκών στην θεραπευτική διεργασία σε θέματα που αφορούν τους όρους του θεραπευτικού συμβολαίου, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του θεραπευτικού πλαισίου, την αντιμεταβίβαση και την συναισθηματική εμπλοκή με το υπό θεραπεία σύστημα. Εμπεδώνεται η συστημική κατανόηση, ώστε το όποιο σύμπτωμα να αντιμετωπίζεται όχι ως αυτόνομη οντότητα, αλλά ως αποτέλεσμα αλληλαντιδράσεων παθολογικού σχετίζεσθαι.

Η ομαδική εποπτεία προσφέρει εκτός από την προσωπική εποπτεία του κάθε μέλους, την δυνατότητα εμπλουτισμού από την μεταφορά κλινικής θεραπευτικής εμπειρίας από διαφορετικά επαγγελματικά πλαίσια ψυχικής υγείας. Η δυνατότητα μετοχής και μοιράσματος με τα άλλα μέλη επιτρέπει στον θεραπευτή να αναπτύσσει εναλλακτικές και αποτελεσματικές μεθόδους στην αντιμετώπιση των όποιων εμφανιζόμενων προβλημάτων.

Η εποπτεία των νέων θεραπευτών στην Αντίστιξη δεν περιορίζεται μόνο στην απόκτηση και ανάπτυξη των τεχνικών της Υπαρξιακής Συστημικής ψυχοθεραπείας. Εστιάζει σε θέματα που αφορούν τις προσωπικές αξίες του θεραπευτή, τον σεβασμό των θεραπευόμενων ανεξάρτητα της όποιας ψυχοπαθολογίας τους και την ευθύνη τήρησης αυστηρού πρωτοκόλλου της ψυχοθεραπευτικής εργασίας.