Ο Δημήτρης Καραγιάννης MD, PhD, είναι Παιδοψυχίατρος, Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας. Εκπαιδευτής και επόπτης ψυχοθεραπευτών. Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Λευκωσίας Κύπρου με γνωστικό αντικείμενο την Θεραπεία Οικογένειας και Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης, έχει διδάξει και διδάσκει …

Ο Δημήτρης Καραγιάννης MD, PhD, είναι Παιδοψυχίατρος, Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας. Εκπαιδευτής και επόπτης ψυχοθεραπευτών.

Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Λευκωσίας Κύπρου με γνωστικό αντικείμενο την Θεραπεία Οικογένειας και Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης, έχει διδάξει και διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Πανεπιστημιακά προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι ο επιστημονικός διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ», στο οποίο εκπαιδεύονται ειδικοί της ψυχικής υγείας στη Ψυχοθεραπεία.

Ιδρυτικό μέλος και πρώτος αντιπρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εταιρειών Συστημικής Θεραπείας και Θεραπείας Οικογένειας (ΕΘΟΣ). Ιδρυτικό μέλος και πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας ΕΛΕΣΥΘ. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας ΕΕΣΚΕΨΟ. Μέλος της European Family Therapy Association (EFTA).

Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής (1986 – σήμερα), το οποίο είναι μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική μονάδα με πλήρη διεπιστημονική ομάδα που έχει οργανωθεί στη βάση της συστημικής θεώρησης. Επιστημονικός διευθυντής Ιατροπαιδαγωγικού Σταθμού Φθιώτιδας (1989-1995).

Τ. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας Ε.ΣΥ.ΔΥ για θέματα Ψυχιατρικής. Τ. Μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων). Επιστημονικός υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Στελεχών Πυρήνων Εθελοντών. Τ. Καθηγητής Μετεκπαίδευσης Μαρασλείου Ακαδημίας.

Ιδρυτικό μέλος των επιστημονικών περιοδικών «Ψυχιατρικά Τετράδια», «Βημόθυρο», «Ψυχής Δρόμοι», ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Συγγραφέας των σημαντικών ψυχολογικών δοκιμίων: «Ρωγμές και Αγγίγματα» 11η έκδοση, «Η αδικία που πληγώνει» 30η έκδοση, «Έρωτας ή τίποτα» 26η έκδοση, «Αλλάζει ο Άνθρωπος;» 20η έκδοση και στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής το «Σχολική άρνηση: Μελέτη των δυναμικών του παιδιού και της οικογένειάς του».

Ως συγγραφέας έχει συμμετάσχει και σε συλλογικά βιβλία όπως τα «Τα λόγια σου σαν μέλι», «Για τη ζωή και την οικογένεια», «Βαλκάνια και ψυχική υγεία», «Παιδιά με υπερκινητικό σύνδρομο και διαταραχές διαγωγής», «Αιμομιξία και θεραπευτικό πλαίσιο», «Θεολογία και Ψυχιατρική σε διάλογο», «Θεραπεύοντας», «Παιδεία και σύγχρονη κοινωνία», «Ενδοοικογενειακή βία, Διεπιστημονική Προσέγγιση», «Η ανθρώπινη επικοινωνία», «Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα», «Το φως που ελευθερώνει», «Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου» “Words into Spirit”, “Ζητήματα Γονικής Μέριμνας”, “Κρίση και Μετασχηματισμοί” κλπ.