Η Φωτεινή Μπέη είναι ψυχολόγος και υπαρξιακή- συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές, από το Roehampton University του Λονδίνου και την ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας, έχουν ως αντικείμενο την εκπαίδευση και τις επιστήμες της Αγωγής. Εκπαιδεύτηκε …

Η Φωτεινή Μπέη είναι ψυχολόγος και υπαρξιακή- συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές, από το Roehampton University του Λονδίνου και την ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας, έχουν ως αντικείμενο την εκπαίδευση και τις επιστήμες της Αγωγής. Εκπαιδεύτηκε στην υπαρξιακή συστημική προσέγγιση στο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» και είναι μέλος της ΕΛΕΣΥΘ.

Έχει εργαστεί με άτομα τρίτης ηλικίας ως ψυχολόγος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Από το 2006 εργάζεται στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών- ΟΚΑΝΑ στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων, της θεραπείας εξαρτημέων ατόμων αλλά και της εκπαίδευσης των ειδικών ψυχικής υγείας. Παράλληλα, από το 2009 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου «Αντίστιξη» όπου δουλεύει θεραπευτικά με άτομα, ζευγάρια και ομάδες και συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια στην εκπαίδευση των συστημικών ψυχοθεραπευτών.

Έχει συνεχή επιστημονική παρουσία σε συνέδρια, με εισηγήσεις και ανακοινώσεις, ανταποκρίνεται σε αιτήματα φορέων της κοινότητας για ομιλίες ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.