Η Μαρία Φωκά είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της, το 2016, παρακολούθησε τα μαθήματα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Lumiere Lyon II στην Γαλλία ενώ το 2017 έκανε πρακτική άσκηση στην Παιδοψυχιατρική …

Η Μαρία Φωκά είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της, το 2016, παρακολούθησε τα μαθήματα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Lumiere Lyon II στην Γαλλία ενώ το 2017 έκανε πρακτική άσκηση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.
Έχει ολοκληρώσει τα δύο έτη Μετεκπαίδευσης στην “Κλινική Ψυχοπαθολογία” του Αιγινητείου Νοσοκομείου, οι μεταπτυχιακές της σπουδές αφορούν στην Κλινική Ψυχολογία και συμβουλευτική και η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κέντρο ψυχοθεραπείας ενηλίκων.
Από το 2017 έως το 2019 εργάστηκε στη Β’ Μ/Γ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Αρεταίειο” και έκτοτε συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες, σχετικά με την υποστήριξη της οικογένειας και των νέων μητέρων, που διοργανώνει το Νοσοκομείο.
Έχει εργαστεί εθελοντικά ως Ψυχολόγος στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Εφήβων της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. από το 2018 εως το 2020.
Το 2020 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στη Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στην “Αντίστιξη” και από το 2021 εργάζεται στο Ινστιτούτο ως υπεύθυνη υποδοχής νεοεισερχόμενων παραπομπών και γραμματειακής υποστήριξης.