Η Μαρία Φωκά είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της, το 2016, παρακολούθησε τα μαθήματα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Lumiere Lyon II  στην Γαλλία ενώ το 2017 έκανε πρακτική άσκηση  στην Παιδοψυχιατρική …

Η Μαρία Φωκά είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της, το 2016, παρακολούθησε τα μαθήματα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Lumiere Lyon II  στην Γαλλία ενώ το 2017 έκανε πρακτική άσκηση  στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.
Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα δύο έτη Μετεκπαίδευσης στην “Κλινική Ψυχοπαθολογία” του Αιγινητείου Νοσοκομείου καθώς και Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο την Κλινική Ψυχολογία και συμβουλευτική (University of Derby), πραγματοποιώντας, παράλληλα, συνεδρίες σε ιδιωτικό γραφείο στα πλαίσια της εκπαίδευσής της.
Από το 2017 έως το 2019 εργάστηκε στη Β’ Μ/Γ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Αρεταίειο” και έκτοτε συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες, με ομιλίες σχετικά με την υποστήριξη της οικογένειας και των νέων μητέρων, που διοργανώνει το Νοσοκομείο.
Το 2019 εργάστηκε ως εθελόντρια Ψυχολόγος στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Εφήβων της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.
Το 2020 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στη Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στην “Αντίστιξη” και από το 2021 εργάζεται στο Ινστιτούτο ως υπεύθυνη υποδοχής νέοεισερχόμενων παραπομπών και γραμματειακής υποστήριξης.