Ο Θανάσης Ασημακόπουλος είναι Ιατρός, Ειδ. Ψυχίατρος και Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής. Είναι έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρχικά ειδικεύτηκε στην ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» …

Ο Θανάσης Ασημακόπουλος είναι Ιατρός, Ειδ. Ψυχίατρος και Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής. Είναι έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρχικά ειδικεύτηκε στην ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» και στο Γενικό Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης». Στη συνέχεια το ενδιαφέρον του στράφηκε στην Ψυχιατρική και αρχικά ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και πλέον εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Παράλληλα εργάζεται ως Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής εφήβων, ενηλίκων, ζευγαριών και οικογενειών ως επιστημονικός συνεργάτης εθελοντικά στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του στην Υπαρξιακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο “Αντίστιξη”, εργάζεται πλέον στο Ινστιτούτο ως επιστημονικός συνεργάτης.

Επιμένει να βλέπει την θεραπεία ως την απελευθέρωση των κρυμμένων δυνατοτήτων του κάθε ανθρώπου και είναι ευγνώμων στους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται και του επιτρέπουν να μετέχει στο θαύμα.

Όπως, άλλωστε, το τοποθετεί ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Φ. Ντοστογιέφσκι στο έργο του «Αδελφοί Καραμαζώφ»: «Στον ρεαλιστή η πίστη δεν γεννιέται από το θαύμα, αλλά το θαύμα από την πίστη».