Ο Γιάννης Χασαλεύρης είναι Ψυχίατρος, MD, Ψυχοθεραπευτής με κατεύθυνση τη Συστημική Υπαρξιακή προσέγγιση. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας από την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Στη διάρκεια της ειδίκευσης παρακολούθησε …

Ο Γιάννης Χασαλεύρης είναι Ψυχίατρος, MD, Ψυχοθεραπευτής με κατεύθυνση τη Συστημική Υπαρξιακή προσέγγιση.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας από την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Στη διάρκεια της ειδίκευσης παρακολούθησε τα προγράμματα των τμημάτων Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας.
Παράλληλα συμμετείχε στις εργασίες των ειδικών ιατρείων Συναισθηματικών Διαταραχών, Αγχωδών και συναφών Διαταραχών, Θεραπείας Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους και της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής , Μετατραυματικού Στρες και Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής.

Ολοκλήρωσε τη θεραπευτική και εκπαιδευτική του κατάρτιση στο Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής προσέγγισης «Αντίστιξη».

Εργάστηκε ως ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής στην Κινητή Μονάδα ΒΑ Κυκλάδων της Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Ανάμεσα στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι οι Νευροεπιστήμες, η Νευροφιλοσοφία καθώς και ο «διάλογος» μεταξύ της Νευροβιολογίας, των δικτύων του εγκεφάλου και της Συστημικής Ψυχοθεραπείας.