Η Αμάντα Παππά είναι Ψυχολόγος (M.Sc). Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αποκτώντας με άριστα το βασικό της πτυχίο στην Ψυχολογία. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και ευεξίας …

Η Αμάντα Παππά είναι Ψυχολόγος (M.Sc). Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αποκτώντας με άριστα το βασικό της πτυχίο στην Ψυχολογία. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και ευεξίας των μαθητών και των οικογενειών τους, ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη «Σχολική Ψυχολογία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Την περίοδο των σπουδών της, εργάστηκε σε Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ), στο Σικιαρίδειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Πίστη» στο Νοσοκομείο Ελπίδα και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαϊας Κυριακού, όπου συνέχισε εθελοντικά.

Από το 2012-2020 έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε τέσσερα ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε προφορικές ανακοινώσεις και επιστημονικά poster σε συνέδρια.

Το 2016 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στη Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, καθώς και την προσωπική της θεραπεία στην «Αντίστιξη», που είναι πιστοποιημένο Ινστιτούτο από την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (ΕΕΨΕ) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (ΕFTA).

Από το 2018 συνεργάζεται με το Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» ως υπεύθυνη υποδοχής νεοεισερχόμενων παραπομπών και γραμματειακής υποστήριξης. Από το 2019 συνεργάζεται εθελοντικά με το Θεραπευτικό Τμήμα Εφήβων του ΚΠΨΥ του ΠΕΔΥ, ενώ εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια εφήβων, ενηλίκων και ζευγαριών.