Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε στην  παρουσίαση  του βιβλίου της  Ελένης Καραγιάννη με τίτλο “Δικαίωμα στον Παράδεισο” στην Θεσσαλονίκη.   

Στην φιλόξενη πόλη όπου ευδοκιμούν οι παρέες, όπου τα μνημεία, αδιάψευστα σημάδια της ιστορίας, συναντούν  την σύγχρονη ανάπτυξη.

Σας καλούμε σε μια συνάντηση – μοίρασμα απόψεων και προβληματισμών για τις διαπροσωπικές σχέσεις, που παρά την φθορά και την ανθρώπινη ατέλεια παραμένουν ο Παράδεισος επί της Γης.

Παράδεισος είναι οι άνθρωποι.

Με την προϋπόθεση ότι αποδεχόμαστε την φθορά και την ανθρώπινη ατέλεια.

Με την προϋπόθεση ότι παραιτούμαστε από την φαντασίωση ενός Παράδεισου που χαρίζεται, που δεν έχει κόπο, που δεν έχει προσωπική ευθύνη. Γιατί τότε ο Παράδεισος είναι εύθραυστος και οι άλλοι κινδυνεύουν να γίνουν η Κόλαση.

Ατομικός Παράδεισος δεν υπάρχει

Η επιθυμία της συνάντησης, η δυνατή στιγμή της αναμέτρησης με την αλήθεια του άλλου.

Η λαχτάρα να δημιουργηθεί ο μοναδικός μεταξύ μας τόπος συνάντησης.

Εκείνα που θα αποκαλυφθούν μέσα στην αγάπη: τόσο τα σκοτεινά όσο και τα φωτεινά κομμάτια.

Η μοναδική αίσθηση πληρότητας όταν καταφέρουμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο, να βιώσουμε ενσυναίσθηση, να μοιραστούμε βιώματα, να εμπνεύσουμε και να δεχθούμε την έμπνευση… Και όλα να αρχίζουν από την αρχή, ξανά και ξανά!

Η πολύτιμη ώρα της διαφωνίας, τότε που στεριώνει ο Παράδεισος, καθώς δοκιμάζονται οι αντοχές και απαιτείται διεύρυνση του ορίζοντα θέασης της ζωής.

Παράδεισος είναι οι άνθρωποι και οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Σάββατο 1/3/2023 ώρα 19.00
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ