Ελένη Καραγιάννη: Δικαίωμα στον Παράδεισο

.
.

Διηγήματα όπου η Λογοτεχνία συναντά την Ψυχολογία. Ανθρώπινες ιστορίες στις οποίες τίθενται υπαρξιακά ερωτήματα ζωής και προσεγγίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις στην δυσκολία, την συμπλοκότητα και την ομορφιά τους. Ένας καθρέφτης διαπροσωπικών σχέσεων όπου ο άνθρωπος αναγνωρίζει το αληθινό του πρόσωπο και λαχταρά να δημιουργηθεί τόπος συνάντησης με την αλήθεια του άλλου. Παρά την ανθρώπινη ατέλεια, παρά τους τεράστιους περιορισμούς της ύπαρξης, παρά την γεύση θανάτου που βιώνουμε καθημερινά, δυνάμει είμαστε Παράδεισος ο ένας για τον άλλο.

(more…)
Read More

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΔΡ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Η ζωή δεν έχει κύκλους που κλείνουν, αλλά εφαλτήρια για να εξακοντίζεται σε νέους ορίζοντες. Μετά από 38 έτη ως Δ/τής μιας σημαντικής Παιδοψυχιατρικής Μονάδας στον δημόσιο χώρο, με επιστημονική γνώση, έμπνευση και σεβασμό στον ανθρωπο μπορούμε να αναφερθούμε πλέον σε ένα σημαντικό επιστημονικό έργο, όχι με έπαρση, αλλά με την υπερήφανη χαρά ότι οι όποιες πραγματικές δυσκολίες δεν έγιναν άλλοθι για συμβιβασμούς, αλλά όρκοι για πεισματική υπεράσπιση της ψυχικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους.

Read More

5 λεπτά με την Ελένη Καραγιάννη

7 Νοεμβρίου 2022 2420

armos karagianni

5 λεπτά με μια συγγραφέα. Σήμερα, η Ελένη Καραγιάννη για το βιβλίο της «Δικαίωμα στον παράδεισο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Επιμέλεια: Book Press

(more…)
Read More

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ”

Παράδεισος είναι οι άνθρωποι.

Με την προϋπόθεση ότι αποδεχόμαστε την φθορά και την ανθρώπινη ατέλεια.

Με την προϋπόθεση ότι παραιτούμαστε από την φαντασίωση ενός Παράδεισου που χαρίζεται, που δεν έχει κόπο, που δεν έχει προσωπική ευθύνη. Γιατί τότε ο Παράδεισος είναι εύθραυστος και οι άλλοι κινδυνεύουν να γίνουν η Κόλαση.

Ατομικός Παράδεισος δεν υπάρχει.

(more…)
Read More

ΙΑΝΟΣ – Ομάδες Στήριξης | Θέμα Συζήτησης: «Αλλάζει ο Άνθρωπος;» |

 Ομάδες Στήριξης | Θέμα Συζήτησης: «Αλλάζει ο Άνθρωπος;» | 18/6

Ομάδες Στήριξης | Θέμα Συζήτησης: «Αλλάζει ο Άνθρωπος;» | 18/6

Οι Ομάδες Στήριξης έρχονται και πάλι στο Café του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας. Δίωρες συναντήσεις για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο, που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους. Το θέμα αυτής της συνάντησης είναι η «Αλλάζει ο Άνθρωπος;» και είναι βασιζόμενο στο ομώνυμο βιβλίο του Δημήτρη Καραγιάννη.

Ο Dimitris Karagiannis είναι παιδοψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής. 

Λίγα λόγια για τη συνάντηση

(more…)
Read More

ΓΑΛΑΞΙΔΙ 2022

Στη στιγμιαία αναλαμπή που είναι η ύπαρξη μας, μπορούμε να αγαπήσουμε πρόσωπα και πράγματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε, μπορούμε μέσα από την αυτοπραγμάτωση να εμπνεύσουμε ζωή, παρά το γεγονός ότι ο θάνατος στο τέλος θα μας διεκδικήσει. Προϋπόθεση αποτελεί η αποδοχή του δώρου της ελευθερίας, που είναι ταυτόχρονα και η οδύνη της αβεβαιότητας.

(more…)
Read More

ΓΑΛΑΞΙΔΙ 2022 «ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ»

27-29 Μαΐου στο Γαλαξίδι, Συνεργάτες του Θεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Αντίστιξη», Υπαρξιακοί Συστημικοί Ψυχοθεραπευτές εκπαιδευμένοι στην «Αντίστιξη» και νέοι Εκπαιδευόμενοι Ψυχοθεραπευτές συναντιούνται στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης σε μια θεωρητική και κλινική επεξεργασία της Υπαρξιακής- Συστημικής Ψυχοθεραπείας.

27-29 Μαΐου στο Γαλαξίδι, Συνεργάτες του Θεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Αντίστιξη», Υπαρξιακοί Συστημικοί Ψυχοθεραπευτές εκπαιδευμένοι στην «Αντίστιξη» και νέοι Εκπαιδευόμενοι Ψυχοθεραπευτές συναντιούνται στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης σε μια θεωρητική και κλινική επεξεργασία της Υπαρξιακής- Συστημικής Ψυχοθεραπείας.

Read More

DELPHI ECONOMIC FORUM 08/04/2022 | LIVING WITH INCERTITUDE

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 | Delphi Economic Forum | LIVING WITH INCERTITUDE στο Μεγάλο Καφενείο 1929

Δυο ξεχωριστές προσωπικότητες, ο ιατρός παθολόγος – νεφρολόγος Αντώνης Λαγγουράνης και ο ψυχίατρος – παιδοψυχίατρος Δημήτρης Καραγιάννης, θα μοιραστούν την σκηνή με την δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα η οποία με τον μοναδικό της τρόπο θα πλουτίσει, μέσα από την γνώση και την εμπειρία τους, την οπτική μας πάνω σε σύγχρονα

θέματα.

(more…)
Read More

Τα τανκς και τα αεροπλάνα δεν κατεδαφίζουν κτίρια, αλλά βιάζουν ανθρώπινες υπάρξεις: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΟΣ

Κανένας δεν είναι ελεύθερος

όσο υπάρχουν δυστυχίες.

Αλμπέρ Καμύ


Η Ελληνική Συνομοσπονδία των Οικογενειακών Συστημικών Ψυχοθεραπευτών ΕΘΟΣ είμαστε συγκλονισμένοι από την απαράδεκτη εισβολή των στρατευμάτων του Πούτιν στην Ουκρανία και εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση στις οικογένειες των Ουκρανών που δέχονται την βίαιη επίθεση στην χώρα τους, στα σπίτια τους, στη ζωή τους.

(more…)
Read More

έκθεση φωτογραφίας στο κεντρο παιδοψυχικησ υγιεινησ αθηνων

Στο χώρο του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας στην οδό Ηπείρου 17, θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας της κ. Παττακού Κατερίνας από τις 20 Μαρτίου 2022.
Είστε όλοι και όλες καλεσμένοι στα εγκαίνια την Κυριακή στις 13.30.

Read More

η ΕΘΟΣ και η ΕΘΟΖ οργανώνουν Διαδικτυακή Ἡμερίδα μέ Θέμα:“Το Σύγχρονο Ζευγάρι: Συντροφικότητα και Γονεϊκότητα. Κλινικά & Δεοντολογικά Ζητήματα.”

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της Αντίστιξης, Υπαρξιακές Συστημικές Ψυχοθεραπεύτριες Ζευγαριών, Ομάδας και Οικογένειας, Γεωργακοπούλου Μαρία, Γούναρη Μαριλένα, Μιχαηλίδου Λήδα και Μπέη Φωτεινή θα οργανώσουν το Εργαστήριο με θέμα: «Mr Right & Ms Always Right – Συντροφικότητα καί Ρόλοι – Προσεγγίζοντας τίς Έννοιες του Ανδρισμού καί της Θηλυκότητας στή Μεταμοντέρνα Εποχή»

(more…)
Read More

συμμετοχη στο πανελληνιο παιδοψυχιατρικο συνεδριο

Την Κυριακή 7/11/2021 και ώρα 16.30- 18.00 ο Δημήτρης Καραγιάννης συμμετέχει στο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο και συντονίζει την στρογγυλή τράπεζα του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής με θέμα: “Η βίωση του Τραύματος στη θεραπευτική σχέση ως Δυνατότητα Απαρτίωσης και Υπαρξιακής Μετακίνησης”

https://504eb9ce-8d3e-4907-afd7-cc8033fca296.filesusr.com/ugd/d2928b_6c30a1be42744534b7ce2c78b75de640.pdf

Read More