Ελένη Αγγελοπούλου- Καραγιάννη, M.D.,C.G.P., E.C.P.
Η Ελένη Αγγελοπούλου- Καραγιάννη είναι Παιδοψυχίατρος, Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια Ζευγαριού, Οικογένειας και Ομάδας, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Ψυχοθεραπευτών.
Η Ελένη Καραγιάννη είναι διευθύντρια του Θεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Αντίστιξη», Υπαρξιακής Συστημικής κατεύθυνσης, όπου παρέχεται θεραπεία σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες, καθώς επίσης και εκπαίδευση στη Ψυχοθεραπεία σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας.
Καθηγήτρια και Εκπαιδεύτρια σε Εκπαιδευτικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, του ΕΠΙΨΥ, ΠΑΚΙΓΥ, ΚΕΚ ΧΑΝΙΩΝ και ΕΕΣ.
Εργάστηκε στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου εκτός από παροχή κλινικού έργου, συμμετείχε στην Ευαισθητοποίηση Κοινότητας στην Ψυχική Υγεία, σε σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και στην Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association-EFTA) και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Αντίστιξη στα Κέντρα Εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στην Ευρώπη (EFTA-TIC).
Η Ελένη Καραγιάννη είναι σε συνεχή διεργασία και επικοινωνία με την Ελληνική Οικογένεια, καθώς έχει ανταποκριθεί σε πολυάριθμες προσκλήσεις για διαλέξεις και σεμινάρια σε παιδικούς σταθμούς, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, φοιτητικούς συλλόγους και πολιτιστικούς κοινωνικούς φορείς.
Η Ελένη Καραγιάννη εκπαιδεύει και εποπτεύει επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία και στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ομάδας και έχει αναπτύξει το Γενεόγραμμα στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία, που απευθύνεται σε θεραπευτές που έχουν ολοκληρώσει την προσωπική τους θεραπεία.
Η Ελένη Καραγιάννη είναι συγγραφέας των βιβλίων «Μικρές Ανάσες» και «Δικαίωμα στον Παράδεισο», όπου η Ψυχολογία συναντά την Λογοτεχνία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και στους συλλογικούς τόμους: «Για την Ζωή και την Οικογένεια», «Βαλκάνια και Ψυχική Υγεία», «Ανθρώπινη Επικοινωνία», «Οικογένεια σε Κρίση», «Τα Λόγια Σου σαν Μέλι». «Εφηβεία: Νέες Πραγματικότητες σε Κοινωνίες που Αλλάζουν», «Θεραπεύοντας», «Εγώ, Εσύ και οι Άλλοι».
Πεδία Ειδίκευσης:
- Οι Λειτουργικές Σχέσεις του ζευγαριού.
- Η Μητρότητα στη Σύγχρονη Κοινωνία.
- Βιωματική Εκπαίδευση στη Συστημική Προσέγγιση και στη Θεραπεία Οικογένειας.
- Το Γενεόγραμμα ως ολοκλήρωση της Προσωπικής Αυτογνωσίας, σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και απελευθέρωση του μέλλοντος.
- Σχέση Μητέρας – Κόρης ως υπερεμπλοκή ή ως δυνατότητα εξέλιξης.
- Ομαδική Ψυχοθεραπεία στην Υπαρξιακή Συστημική Θεώρηση.