Η Μαρία Γκουζιώτη είναι Ψυχολόγος – Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών και ζει και εργάζεται στη Αθήνα. Αποφοίτησε το 2003 από το τμήμα της Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε την προσωπική της θεραπεία και τη μετεκπαίδευση στην Υπαρξιακή …

Η Μαρία Γκουζιώτη είναι Ψυχολόγος – Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών και ζει και εργάζεται στη Αθήνα.
Αποφοίτησε το 2003 από το τμήμα της Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε την προσωπική της θεραπεία και τη μετεκπαίδευση στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο ‘Αντίστιξη’ και αποτελεί πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας.
Εργάστηκε επί σειρά ετών σε δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων,
παρέχοντας συμβουλευτική μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην παιδιατρική κλινική ‘ΙΑΣΩ Παίδων’, στο Κέντρο Υποστήριξης και Πληροφόρησης ευπαθών κοινωνικά ομάδων, καθώς και σε τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης (ΤΟΠΕΚΟ).
Συμμετείχε, επίσης, ως συνθεραπεύτρια σε Ομάδες Μητέρων και έχει
πραγματοποιήσει πλήθος ομιλιών και ημερίδων σε θέματα προαγωγής της ψυχικής υγείας σε σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.
Ενόσω σπούδαζε πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο
Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών, στο οποίο συνέχισε εθελοντικά την εργασία της και με το πέρας της εκπαίδευσής της, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αττικής και στο Ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Σήμερα εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και
οικογένειες στον ιδιωτικό της χώρο και στο Εκπαιδευτικό και Θεραπευτικό
Ινστιτούτο ‘Αντίστιξη’.
Συμμετέχει σε ημερίδες, συνέδρια και αξιοποιεί διαρκώς ευκαιρίες
δυνατότητες για συνεχή εκπαίδευση και αυτοβελτίωση ως επαγγελματίας.