Ατομική Θεραπεία
Personal Therapy

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία στην «Αντίστιξη» αντιμετωπίζει τον θεραπευόμενο ως βιο- ψυχο- κοινωνική οντότητα και στοχεύει στην ανάδειξη του ανθρώπινου προσώπου, ώστε να καταξιώνει την ύπαρξή του ως ενεργό μέλος των ανθρωπίνων συστημάτων.

The Charges:

Η μια επιθυμία ξεδιπλώνεται μέσα από την άλλη. Επιθυμίες που αντέχουν μέσα στον χρόνο και κρατούν άσβεστη τη φλόγα της ζωής.

The Verdict:

Θεραπεία Οικογένειας
Family Therapy

Θεραπεία Οικογένειας

Η θεραπεία οικογένειας περικλείει εμπιστοσύνη στην ίδια την οικογένεια. Η ενασχόληση με την Οικογενειακή Θεραπεία σημαίνει την πεποίθηση ότι κάθε οικογένεια παρά τις όποιες δυσλειτουργίες, την δυστυχία και τον πόνο, περικλείει επίσης δυνάμεις που δεν έχουν ενεργοποιηθεί.

The Charges:

Η θεραπεία οικογένειας βοηθά την οικογένεια να απεμπλακεί και να επιτρέψει στα μέλη της και κύρια στα παιδιά να ελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις τους.

The Verdict:

Θεραπεία Ζευγαριού
Couples Therapy

Θεραπεία Ζευγαριού

Η συντροφική σχέση για τους σύγχρονους ανθρώπους αποτελεί σημαντική επένδυση ζωής, καθώς αναζητούν ουσιαστική ερωτική, συναισθηματική και νοητική επικοινωνία.

Οι προσδοκίες αυτές συχνά οδηγούν σε παρεξηγήσεις, φοβίες και ματαιώσεις, παρά τις καλές προθέσεις.

The Charges:

Μήπως έρωτας είναι ένα βλέμμα που διαπερνά την επιφάνεια και συναντά τον πυρήνα ομορφιάς, που έχει ο κάθε άνθρωπος;

The Verdict:

Ομαδική Ψυχοθεραπεία
Group Therapy

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία στοχεύει στην κατάκτηση της προσωπικής αυτογνωσίας και στην ανάπτυξη λειτουργικών τρόπων σχετίζεσθαι.
Ο θεραπευτής δημιουργεί το κλίμα της αποδοχής, του σεβασμού, της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης, όπου τα μέλη επεξεργάζονται σημαντικά θέματα της ζωής τους και μοιράζονται επώδυνα συναισθήματα και βιώματα που εμποδίζουν την προσωπική τους εξέλιξη.

The Charges:

"Άμα άνθρωπος,

άμα μέλος ομάδας"

Ηράκλειτος

The Verdict:

Ομαδική Ψυχοθεραπεία Μητέρων
Mothers Group Therapy

Ομαδική Ψυχοθεραπεία Μητέρων

Οι κοινωνικές αλλαγές, η αλλαγή του τρόπου ζωής, καθώς και η εργασία της γυναίκας θέτουν νέα θέματα στην ανατροφή των παιδιών. Οι νέες μητέρες καθώς διαφοροποιούνται από το παρελθόν αναζητούν την ταυτότητά τους.
Σε μία θεραπευτική ομάδα μητέρων, γυναίκες με παιδιά διαφορετικών ηλικιών μοιράζονται εμπειρίες μητρότητας.

The Charges:

Όσο οι διεργασίες αναπτύσσονταν ξεπερνούσε τα στενά όρια του εαυτού της και ξανάβρισκε την ευρυχωρία της καρδιάς, ξανάβρισκε δηλαδή ολάκερη την μητρότητα.

The Verdict:

Ομαδική Ψυχοθεραπεία Ζευγαριών
Couples Group Therapy

Ομαδική Ψυχοθεραπεία Ζευγαριών

Νέα ζευγάρια που αναζητούν καλύτερη λειτουργικότητα συμμετέχουν στην θεραπευτική ομάδα ζευγαριών, όπου προσφέρεται η ευκαιρία να επεξεργασθούν γεγονότα, προβληματισμούς και συναισθήματα που αφορούν την επικοινωνία του ζευγαριού, την ανατροφή των παιδιών και την σχέση με τις οικογένειες καταγωγής.

Το κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζεται αφ’ ενός ως μονάδα και αφ’ ετέρου ως δύο ξεχωριστά πρόσωπα καθώς ευνοείται και η προσωπική εξέλιξη του κάθε συντρόφου.

The Charges:

Η ζωή δεν είναι ένα ατομικό αγώνισμα αυτοεπιβεβαίωσης, αλλά το ομαδικό άθλημα της σκυταλοδρομίας.

The Verdict:

Ψυχοθεραπεία Εφήβων
Adolescents Therapy

Ψυχοθεραπεία Εφήβων

Η εφηβεία είναι η αναπτυξιακή φάση ανάμεσα στην συνδεδεμένη με την οικογένεια εμπειρία της παιδικής ηλικίας και στις ποικίλες προκλήσεις και ευκαιρίες της ενήλικης ζωής.

Οι έφηβοι για να μπορέσουν να ζήσουν σήμερα σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο χρειάζονται νέες δεξιότητες: Να νιώθουν ασφάλεια μέσα στην ρευστότητα του περιβάλλοντος, να είναι ικανοί να πάρουν τις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους, να εντάσσονται σε διαφορετικές ανθρώπινες ομάδες, διατηρώντας την μοναδικότητά τους.

The Charges:

Οι έφηβοι λοιπόν δεν είναι ούτε άγγελοι, ούτε διάβολοι. Είναι άνθρωποι με ικανότητες και αδυναμίες.

The Verdict:

Παιγνιοθεραπεία
Play Therapy

Παιγνιοθεραπεία

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια αναπτυξιακή διαδικασία όπου το παιδί διερευνά κεντρικά θέματα ζωής που το απασχολούν, μέσα από το παιχνίδι.

Παίζοντας το παιδί και μέσω ειδικών παρεμβάσεων εκ μέρους του παιγνιοθεραπευτή, του δίνεται η δυνατότητα και η ελευθερία να πλάσει τον κόσμο του. Έναν κόσμο μέσα στον οποίο υπάρχει το ίδιο το παιδί σύμφωνα με τη δική του προσωπική ιστορία και τη δική του ερμηνεία την οποία δίνει για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή του.

The Charges:

Να παίζουν τα παιδιά σοβαρά και ανάλαφρα μαζί. Να παρασύρονται στο όνειρο και να κατανοούν και να βιώνουν την πραγματικότητα.

The Verdict:

Γενεόγραμμα
Geneogramme

Γενεόγραμμα

Ο άνθρωπος δεν είναι αιχμάλωτος του παρελθόντος του, αλλά ούτε αποτελεί μια μονάδα χωρίς ιστορία που κινείται σ’ ένα κενό. Η κατανόηση του παρελθόντος συμβαδίζει με τη διαμόρφωση ενός σκοπού, διότι αίρονται τα εμπόδια στην ελεύθερη χάραξη της ζωής, εξαφανίζεται το αφύσικο βάρος που δημιουργεί η ιστορία που δεν έχει ειπωθεί.

The Charges:

«Όσοι δεν μπορούν να θυμηθούν το παρελθόν, είναι καταδικασμένοι να το επαναλαμβάνουν».

The Verdict:

Ειδική Θεραπευτική Παρέμβαση Σε Διαζύγια
Intervetions in Divorces

Ειδική Θεραπευτική Παρέμβαση σε Διαζύγια

Ανεξάρτητα από τις ευχές για αιώνια συνύπαρξη η σύγχρονη πραγματικότητα καταγράφει ότι ο ένας στους τέσσερεις με πέντε γάμους καταλήγει σε διαζύγιο.

Το τέλος του γάμου, συνήθως οδηγεί σε επώδυνες εμπειρίες και κάποτε και σε οδυνηρές διαμάχες τους πρώην συντρόφους. Άσχετα με την κοινωνική αποδοχή, το διαζύγιο αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα για τα παιδιά που βιώνουν την απειλή από την αποσταθεροποίηση της οικογένειάς τους και την αγωνία για την νέα κατάσταση.

The Charges:

Διαζύγιο: Μια επώδυνη λύση, που αν είναι εύκολη δεν αποτελεί απάντηση

The Verdict:

Ειδική Θεραπευτική Παρέμβαση Σε Μετατραυματικό Stress
Post-Traumatic Stress

Ειδική Θεραπευτική Παρέμβαση σε Μετατραυματικό Stress

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη μελέτη των συνεπειών τραυματικών συμβάντων στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Εκτεταμένες μελέτες πιστοποιούν την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών του τύπου της κατάθλιψης, στα άτομα που έχουν βιώσει μια έντονα τραυματική κατάσταση.

Η κοινωνιολογική μελέτη του μετατραυματικού συνδρόμου καταδεικνύει τις συνέπειες από την καταστροφή του ευρύτερου οικογενειακού και κοινοτικού προστατευτικού δικτύου στις σύγχρονες αστικές κοινωνίες.

The Charges:

Στον απόηχο του πόνου, η ζωή επιμένει.

The Verdict:

Επίλυση Συγκρούσεων στον Εργασιακό Χώρο

Επίλυση Συγκρούσεων στον Εργασιακό Χώρο

Οι διαμάχες στον εργασιακό χώρο έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργικότητα και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας, αφού δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και εντάσεις μεταξύ των συναδέλφων.

The Charges:

Η δημιουργία ενός θετικού μικροκλίματος στον επαγγελματικό χώρο ευνοεί τελικά όχι μόνο την αποτροπή των συγκρούσεων, αλλά και την επίτευξη νέων στόχων και νέων προοπτικών.

The Verdict: