Γενεόγραμμα

Ο άνθρωπος δεν είναι αιχμάλωτος του παρελθόντος του, αλλά ούτε αποτελεί μια μονάδα χωρίς ιστορία που κινείται σ’ ένα κενό. Η κατανόηση του παρελθόντος συμβαδίζει με τη διαμόρφωση ενός σκοπού, διότι αίρονται τα εμπόδια στην ελεύθερη χάραξη της ζωής, εξαφανίζεται το αφύσικο βάρος που δημιουργεί η ιστορία που δεν έχει ειπωθεί.Γενεόγραμμα

Σαν συνέπεια, δεν βιώνεται μόνο η βαθιά συναίσθηση της συνέχειας των γενεών, αλλά και η ελευθερία καινούργιων επιλογών ζωής που θα επηρεάσει και τις επόμενες γενιές καθώς οδηγεί σε καινούριες διεργασίες ανέλιξης.

Η ομάδα γενεογράμματος μοιράζεται δυνατές συγκινήσεις και εμπειρίες ζωής καθώς τα μέλη γυρίζουν πίσω στις ρίζες, ανοίγουν τα παλιά σεντούκια κι αναζητούν σημαντικά μυστικά. Αγγίζονται τα δύσκολα, αλλά και τα δυνατά σημεία της οικογένειας καταγωγής που μας ελευθερώνουν.

Τα γεγονότα του οικογενειακού βίου, όπως οι γεννήσεις, οι θάνατοι, οι σχέσεις, οι μετακινήσεις, οι δικαστικές διαμάχες, οι διαθήκες εμπεριέχουν τις συναισθηματικά φορτισμένες εμπειρίες της οικογενειακής ιστορίας.

Η κατανόηση του παρελθόντος εξηγεί πολύ συχνά τις δυσκολίες και το μπλοκάρισμα στο παρόν, καθώς αγγίζονται τα στοιχεία που απαρτίζουν το ψυχολογικό DNA.

H κατανόηση οδηγεί στη συμφιλίωση, στη συγχώρηση και στη διαφοροποίηση.

Το γενεόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει την προσωπική τους ψυχοθεραπεία.

No comments yet.

Leave a Comment

reset all fields