Ελένη Αγγελοπούλου – Καραγιάννη

Ελένη Αγγελοπούλου- Καραγιάννη, M.D.,C.G.P., E.C.P.

Η Ελένη Αγγελοπούλου- Καραγιάννη είναι Παιδοψυχίατρος, Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια Ζευγαριού, Οικογένειας και Ομάδας, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Ψυχοθεραπευτών.

Η κυρία Καραγιάννη είναι διευθύντρια του Θεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Αντίστιξη», Υπαρξιακής Συστημικής κατεύθυνσης, όπου παρέχεται θεραπεία σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες, καθώς επίσης και εκπαίδευση στη Ψυχοθεραπεία σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας.

Εργάστηκε ως Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου εκτός από παροχή κλινικού έργου, συμμετείχε στην Ευαισθητοποίηση Κοινότητας στην Ψυχική Υγεία, σε σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και στην Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής.

Καθηγήτρια και Εκπαιδεύτρια σε Εκπαιδευτικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα ΕΠΙΨΥ, ΠΑΚΙΓΥ, ΚΕΚ ΧΑΝΙΩΝ, ΑΙΓΙΝΕΙΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΕΕΣ και του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ΠαιδοΨυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association-EFTA) και μετέχει στα Κέντρα Εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στην Ευρώπη (EFTA-TIC).

Η Ελένη Καραγιάννη είναι σε συνεχή διεργασία και επικοινωνία με την Ελληνική Οικογένεια, καθώς έχει ανταποκριθεί σε πολυάριθμες προσκλήσεις για διαλέξεις και σεμινάρια σε παιδικούς σταθμούς, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, φοιτητικούς συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς.

Η Ελένη Καραγιάννη εκπαιδεύει και εποπτεύει επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία και στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ομάδας.

Η Ελένη Καραγιάννη έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και είναι συγγραφέας στους συλλογικούς τόμους: «Για την Ζωή και την Οικογένεια», «Βαλκάνια και Ψυχική Υγεία», «Ανθρώπινη Επικοινωνία», «Οικογένεια σε Κρίση», «Τα Λόγια Σου σαν Μέλι». «Εφηβεία: Νέες Πραγματικότητες σε Κοινωνίες που Αλλάζουν», «Θεραπεύοντας», «Εγώ, Εσύ και οι Άλλοι». Το 2015 εξέδωσε το βιβλίο της «Μικρές Ανάσες», όπου η Ψυχολογία συναντά την Λογοτεχνία.

Πεδία Ειδίκευσης/Δημοσίευσης :

Οι Λειτουργικές Σχέσεις του ζευγαριού.
Η Μητρότητα στη Σύγχρονη Κοινωνία.
Βιωματική Εκπαίδευση στη Συστημική Προσέγγιση και στη Θεραπεία Οικογένειας.
Το Γενεόγραμμα ως Ολοκλήρωση της Προσωπικής Αυτογνωσίας.